Hoofdmenu
    Hoofdpagina
    Gedichten
    Auteurs
    Zoeken
    Reacties
    Insturen
    Voorwaarden
    Greencard
    Contact

  Inloggen
 

  Registreren
  Wachtwoord vergeten

  Laatste 35 reacties
 
re: FEESTDiotheC...
re: Lezenwietewu...
re: Lezenwietewu...
re: FEESTSoit
re: FEESTSoit
re: vegannis...MirandaMei
re: FEESTMirandaMei
re: InktDiotheC...
re: Pasen aa...Tsila
re: Inktwijnand
re: vegannis...Erik Le...
re: vegannis...Mr.Deuce
re: InktLetItAl...
re: InktLetItAl...
re: InktLetItAl...
re: InktLetItAl...
re: InktBuigt
re: Inktcoolbur...
re: InktDiotheC...
re: Inktwijnand
re: Inktcoolbur...
re: Inktwijnand
re: InktDiotheC...
re: InktDiotheC...
re: InktDiotheC...
re: (G)razen...coolbur...
re: Spokencoolbur...
re: De geur ...Claudel...
re: SpokenClaudel...
re: vegannis...Erik Le...
re: [30-007]...Claudel...
re: Morsewijnand
re: Herderst...coolbur...
re: Nimfomaniakcoolbur...
re: Brozen d...MirandaMei
 Meer reacties

  Laatste 25 gedichten
 
Inktcoolbur...
vegannisatieErik Le...
The African ...Claudel...
Licence to k...Claudel...
I wanna be y...Claudel...
Waar is Stev...Claudel...
alweer bijna...DiotheC...
Con-textdegon valk
Stop de tijd !!Claudel...
Tattoo you Claudel...
Zo'n dagDiotheC...
Een HuisHenk Gruys
herfst 2019augusta
FEESTSoit
Filosoof in ...Claudel...
bewegingenErik Le...
dubbellevenErik Le...
Claude Money?Claudel...
Brothers in ...Claudel...
Beast of bur...Claudel...
VogelsMarkeR
SleutelsHenk Gruys
Renee, remem...Claudel...
ViltjeSoit
Adem voor ad...seline168
 Meer gedichten
Leve Salvador Ali ?
 Claudelaire - 09:16 23-05-2019 Stuur e-mail  Profiel bekijken van Claudelaire  Bekijk statistieken van dit gedicht 

LEVE SALVADOR ALI ?

Vader had als kunstliefhebber een grote bewondering voor Salvador Dali. Daarom bezocht hij regelmatig tentoonstellingen van deze excentrieke surrealistische kunstenaar. Toen mijn dertigjarige vader naar Rome vertrok om Muhammad Ali in de boksring te kunnen zien, wilde hij dan ook een museum bezoeken waar het artistieke genie die dag zijn werken zou exposeren en toelichten.

Alles verliep naar wens, in het vliegtuig had vader een mooi plaatsje gevonden bij het raampje. Er was geen vuiltje aan de blauwe lucht.

Maar na een uurtje onderweg te zijn, tekenden zich aan de horizon donkere wolken af. Een stewardess waarschuwde de passagiers voor enige turbulentie: 'Mogelijk moeten we door een hevig onweer. Hou de zuurstofmaskers en reddingsvesten dus maar al klaar'. En toen barstte de hel los, vanwege enorme onheilspellende luchtzakken begonnen baby's te huilen, mensen schreeuwden het uit van angst maar vader bleef rustig zitten, was zijn middagmaal aan het consumeren en tuurde schijnbaar onbewogen naar de bergen en de meren. Intussen begon het te hagelen, te donderen en te bliksemen. Vader probeerde een dutje te doen...

Enfin, de storm luwde en de bemanning kreeg zijn reizigers weer veilig aan de grond. Een dankbaar en opgelucht publiek applaudisseerde toen de piloten uit de cockpit kwamen gestrompeld, zichtbaar aangeslagen. Alle wegen leiden naar Rome, glimlachte vader.Maar hij hield zich zoals altijd sterk, hij was een meester in het verdringen van narigheden. Uit ervaring wist hij dat hij een mentale terugslag kon verwachten.

Na zijn bezoek aan Dali's vernissage, bracht een taxi hem naar de boksmatch van de eeuw. En dus zat hij al klaar, de armen strijdvaardig gekruist, vlakbij de tv-camera's. De zaal stroomde al snel vol met luidruchtige fans en vader begon volop wodka te drinken. Hij wist dat dit zou gebeuren, daarom had hij immers een alcoholprobleem ontwikkeld.

En ja, toen de beroemde zwaargewicht na drie rondes alweer een te zwakke tegenstander had verslaan, begon vader na afloop enthousiast te schreeuwen: Leve the Greatest, leve Salvador Ali!

Een woedende menigte keek zijn richting uit, vader zakte
dronken in elkaar en was lange tijd knock-out.

Enkele weken later lag hij op een divan bij de psycho-analyst, deze zou zijn Freudiaanse verspreking wellicht kunnen verklaren. 'Ach, dat zit wel snor !' grinnikte vader fijnbesnaard.

Reactie insturen
Graag eerst...

Inloggen of Registreren

De gedichten die ingezonden zijn op de website van de lettertempel en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de lettertempel blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door lettertempel zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.
2006-2024 © Bizway - BTW nr. NL821748014.B01 - KvK 28086287