Hoofdmenu
    Hoofdpagina
    Gedichten
    Auteurs
    Zoeken
    Reacties
    Insturen
    Voorwaarden
    Greencard
    Contact

  Inloggen
 

  Registreren
  Wachtwoord vergeten

  Laatste 35 reacties
 
re: FEESTDiotheC...
re: Lezenwietewu...
re: Lezenwietewu...
re: FEESTSoit
re: FEESTSoit
re: vegannis...MirandaMei
re: FEESTMirandaMei
re: InktDiotheC...
re: Pasen aa...Tsila
re: Inktwijnand
re: vegannis...Erik Le...
re: vegannis...Mr.Deuce
re: InktLetItAl...
re: InktLetItAl...
re: InktLetItAl...
re: InktLetItAl...
re: InktBuigt
re: Inktcoolbur...
re: InktDiotheC...
re: Inktwijnand
re: Inktcoolbur...
re: Inktwijnand
re: InktDiotheC...
re: InktDiotheC...
re: InktDiotheC...
re: (G)razen...coolbur...
re: Spokencoolbur...
re: De geur ...Claudel...
re: SpokenClaudel...
re: vegannis...Erik Le...
re: [30-007]...Claudel...
re: Morsewijnand
re: Herderst...coolbur...
re: Nimfomaniakcoolbur...
re: Brozen d...MirandaMei
 Meer reacties

  Laatste 25 gedichten
 
Inktcoolbur...
vegannisatieErik Le...
The African ...Claudel...
Licence to k...Claudel...
I wanna be y...Claudel...
Waar is Stev...Claudel...
alweer bijna...DiotheC...
Con-textdegon valk
Stop de tijd !!Claudel...
Tattoo you Claudel...
Zo'n dagDiotheC...
Een HuisHenk Gruys
herfst 2019augusta
FEESTSoit
Filosoof in ...Claudel...
bewegingenErik Le...
dubbellevenErik Le...
Claude Money?Claudel...
Brothers in ...Claudel...
Beast of bur...Claudel...
VogelsMarkeR
SleutelsHenk Gruys
Renee, remem...Claudel...
ViltjeSoit
Adem voor ad...seline168
 Meer gedichten
H2: Lucide Liefde
 coolburnvisible - 18:31 26-01-2018 Stuur e-mail  Profiel bekijken van coolburnvisible  Bekijk statistieken van dit gedicht 

2. Tafeltennismeisje en Pokerboy

Nog steeds door droge ogen staarde ik naar haar. Drie jaar had ik haar niet gezien. Ik was zelfs vergeten dat ze bestond, ondanks de indruk die ze op me had gemaakt en opnieuw maakte. In de brugklas tijdens pauzes achter een tafeltennistafel in de aula, de één na de ander van tafel slaand; nu in 4 havo, waar ik inderdaad naar toe was terug gezet, op een vensterbank, slechts een paar meter van de plek waar ik mijn pauzes doorbracht met kaarten. Mijn tafeltennismeisje, ze zat daar maar, steevast met haar ooit zo actieve handen onder haar dijen boven een al in september gloeide verwarming. Wat was er met haar gebeurd?

Qua uiterlijk niet veel. Alleen haar asblonde haren had ze flink kort gewiekt. Ze piekten alle kanten op. Ik weet nog goed hoe ik toen na de zomervakantie in de tweede naar haar had gezocht. Nergens was ze te vinden. Niet in de aula, niet er buiten. In de ijdele hoop dat ze er zich bij zou aansluiten, ging ik er zelf tafeltennissen. Met haar erbij had ik dat nooit gedurfd, zoals ik ook niet zou hebben durven kaarten met een groep waarvan zij deel had uitgemaakt. Van tafeltennissen bakte ik niet veel, maar kaarten ging me goed af, zeker sinds we speelden om geld, in de gang naar de aula toe, half verborgen achter jassen, zittend op de onderste balken van twee tegenover elkaar staande kapstokken. Gokken was streng verboden op ’t Schrödinger, maar als het dat niet was geweest, hadden we het ook gedaan.

‘Call or raise, Pokerboy.’

Nonchalant gooide Dennis een gulden op de pot. Als een toneelgordijn liet ik de jassen waarlangs ik naar haar keek dichtvallen. Ik had hem wel door. Hij noemde me bij die in de brugklas nog door Beenen verzonnen bijnaam om me van de wijs te brengen. Gelukkig was ik nu eindelijk van die man verlost, anders had ik zijn advies om wiskunde zelfs op een lager niveau niet te kiezen, blind opgevolgd, een niveau waarop ik er bij een andere leraar met groot gemak weer negens voor haalde. Ook voor mijn andere vijf vakken scoorde ik voldoendes. Ik kon me volledig concentreren op deze voor mij lucratieve business, ware het niet dat zij er met haar mooie neus bovenop zat, zoals ik in de brugklas op de hare, met dat verschil dat zij toen in de aula achter die tafeltennistafel geen idee had van mijn aanwezigheid en dat ze daar aan de overkant van de gang bij het raam echt niet om mij zat. Althans, dat kon ik niet geloven. Om één van mijn kaartgenoten misschien? De vaste kern bestond uit Bjorn, die 4 havo als enige van ons had gedoubleerd, Paul die een jaar jonger was dan ons en 4 havo zonder te blijven zitten had bereikt, Johan, van wie ik het eigenlijk niet wist, en Dennis dus, met wie ik op de hele lagere school in de klas had gezeten en 4 havo bereikte via 4 mavo. Mijn ogen bleven steken bij hem.

‘Ben, jij bent.’

Hij haalde zijn neus op. Had hij ook mij door? Ik raapte de door Johan aan mij toebedeelde kaarten op van de vloer, de speeltafel. Met moeite onderdrukte ik een glimlach. In mijn hand prijkten maar liefst drie vrouwen. Alleen de harte ontbrak.
Reactie insturen
Graag eerst...

Inloggen of Registreren
re: H2: Lucide Liefde
Reactie gegeven door Diddy - 09:21 13-02-2018 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Eindelijk de tijd om verder te lezen :)
Het boeit mij.

In alinea 1 gloeiende i.p.v. gloeide
en onderaan: jonger was dan wij i.p.v. -ons-

ik lees verder.

groet alvast
diddyre: Lucide Liefde, hoofdstuk 2
Reactie gegeven door coolburnvisible - 08:53 28-01-2018 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Hoofdstuk 3 volgt spoedig.

re: Lucide Liefde, hoofdstuk 2
Reactie gegeven door Marcel - 20:12 27-01-2018 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Interessant en intrigerend, ga door!

groet,

Marcel


De gedichten die ingezonden zijn op de website van de lettertempel en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de lettertempel blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door lettertempel zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.
2006-2024 © Bizway - BTW nr. NL821748014.B01 - KvK 28086287