Hoofdmenu
    Hoofdpagina
    Gedichten
    Auteurs
    Zoeken
    Reacties
    Insturen
    Voorwaarden
    Greencard
    Contact

  Inloggen
 

  Registreren
  Wachtwoord vergeten

  Laatste 35 reacties
 
re: FEESTDiotheC...
re: Lezenwietewu...
re: Lezenwietewu...
re: FEESTSoit
re: FEESTSoit
re: vegannis...MirandaMei
re: FEESTMirandaMei
re: InktDiotheC...
re: Pasen aa...Tsila
re: Inktwijnand
re: vegannis...Erik Le...
re: vegannis...Mr.Deuce
re: InktLetItAl...
re: InktLetItAl...
re: InktLetItAl...
re: InktLetItAl...
re: InktBuigt
re: Inktcoolbur...
re: InktDiotheC...
re: Inktwijnand
re: Inktcoolbur...
re: Inktwijnand
re: InktDiotheC...
re: InktDiotheC...
re: InktDiotheC...
re: (G)razen...coolbur...
re: Spokencoolbur...
re: De geur ...Claudel...
re: SpokenClaudel...
re: vegannis...Erik Le...
re: [30-007]...Claudel...
re: Morsewijnand
re: Herderst...coolbur...
re: Nimfomaniakcoolbur...
re: Brozen d...MirandaMei
 Meer reacties

  Laatste 25 gedichten
 
Inktcoolbur...
vegannisatieErik Le...
The African ...Claudel...
Licence to k...Claudel...
I wanna be y...Claudel...
Waar is Stev...Claudel...
alweer bijna...DiotheC...
Con-textdegon valk
Stop de tijd !!Claudel...
Tattoo you Claudel...
Zo'n dagDiotheC...
Een HuisHenk Gruys
herfst 2019augusta
FEESTSoit
Filosoof in ...Claudel...
bewegingenErik Le...
dubbellevenErik Le...
Claude Money?Claudel...
Brothers in ...Claudel...
Beast of bur...Claudel...
VogelsMarkeR
SleutelsHenk Gruys
Renee, remem...Claudel...
ViltjeSoit
Adem voor ad...seline168
 Meer gedichten
mijn grote voorbeeld(en)
 88 - 11:26 22-02-2013 Stuur e-mail  Profiel bekijken van 88  Bekijk statistieken van dit gedicht Een van mijn grote voorbeelden is (was) Erik, hij trok woorden uit z`n verband, zoals ver- band..de band is ver ..verband . daar leer je anders door naar woorden te kijken. Die inzendingen zelf waren matig, maar daar ging het niet om, Erik leerde ons graag iets en liet dat zien, onderbouwde het..Zijn mooiste opmerking was: "Als je de bedoeling van poëzie wilt leren, ga dan maar eerst over een dweil schrijven..

Waar je nog méér van leerde waren zijn uitgebreide antwoorden her en der, ook bij mij, ik heb nog nooit een sneer van Erik ontvangen, never nooit!
Daarom vind ik hem groot, net als Aubrey, hij doet eigenlijk hetzelfde, spelen met betekenissen, de limerick is weldegelijk een dichtkunst, vorm, en zoals Aubrey het presenteert is het net zo leerzaam als wat Erik deed, doet, whatever. Een antwoord van aubrey is minstens zo interessant, hij komt terug met een tegengedicht wat dan weer slaat op wat er aan tekst stond, draait en keert, en zo reageer ik zelf ook graag terug.

Wie (voor mij) ook echte poézie schrijft, is Seipie, de prachtige eenvoud in zijn dierengedichtjes zijn uniek, het gaat gewoon over mensen..over jou, over mij, de psyche..geweldig. Dit is het enige wat hij doet, consequent, een miertje, een piertje, hij laat het kronkelen.

Zo zijn er nog een paar, ik wil iedereen wel noemen die echt kan schrijven, Milou, deze heeft me zo goed op weg geholpen, hij zei eerlijk dat het niks was, zonder nare bijsmaak, ik kon door de uitleg begrijpen waarom het niks was, dat is een gave van zo iemand, met respect reageren en je toch vertrouwen geven om het nog eens te proberen.

Teksten veranderen op aanraden doe ik zelden of nooit, dan is het mijn tekst niet meer, ik schrijf wel een nieuwe en neem de gegeven adviezen mee, want daar gaat het om, zoveel mensen, zo veel meningen...

Leren zélf commentaren geven is moeilijk, hoe zeg je het, hoe komt het over, heb je er wel verstand van? Ik kan me voorstellen dat er schrijvers zijn die liever op de achtergrond blijven, de kans dat je verguisd wordt, of niet serieus genomen is altijd aanwezig, niet iedereen accepteert commentaar wat ze niet willen horen.

Al met al, ik kom hier graag, reageer graag, laat me graag omver blazen, dan blaas ik met alle liefde wel terug, en als het effe kan op dichterlijk volwassen wijze, zo sportief als het maar kan. Zou ik een keer doordraven? Dan zeg ik gewoon sorry, ik liet me even gaan, had mijn dag niet ofzo..

Sja...roept u maar..
Reactie insturen
Graag eerst...

Inloggen of Registreren
re: mijn grote voorbeeld(en)
Reactie gegeven door Marion Spronk - 08:35 23-02-2013 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Je hoeft geen sonnet te schrijven om gelezen te worden.
Het moet toch kunnen om een inzending te gebruiken als Forum. Toegankelijker en het wordt dan tenminste gelezen.
Op FB minder omweg, dus aantrekkelijker.
Toch blijf ik hier uit betrokkenheid en auteurs, die ik graag lees.
Ik waardeer kritiek en heb er veel van geleerd. Sins PA is mijn huid dikker geworden...
Wees niet te strak in de regelgeving , een goede saus maakt de maaltijd smakelijk.

Forum
Reactie gegeven door milou - 01:10 23-02-2013 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Zo'n Forum is alleen zinvol als enkele mensen zich daar voor inzetten. Ik vond het heel plezierig om over gedichten en dichters te schrijven, en kreeg soms zelfs leuke reacties, maar geleidelijk is de interesse geslonken. Nu, heb ik Fb waarop ik mijn zaakjes kwijt kan, met veel meer respons dan hier. Maar ik blijf het jammer vinden dat er zo weinig schot in kwam. In elk geval, je weet maar nooit dat nog iemand in gang schiet...het staat ook niet in de weg.
Alleen trekt Fb veel meer volk, en hoeft het daar niet alleen maar over pozie te gaan, dus voor de meestennis de keuze vlug gemaakt.

Vr grt
Milou***

Een forum
Reactie gegeven door Maaike Maris - 00:44 23-02-2013 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
alsjeblieft. Daar zit toch niemand op te wachten.

re: mijn grote voorbeeld(en)
Reactie gegeven door 88 - 22:08 22-02-2013 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
En trouwens, in dit stukje ben ik bloedserieus, geen kolder, geen typefouten, ik wilde het eerst als sonnet neerzetten, zonder namen natuurlijk,( de hoofdrolspelers waren toch wel herkenbaar) dan had ik wel een staande ovatie gekregen denk ik..

re:Hanny bis
Reactie gegeven door milou - 22:05 22-02-2013 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Maar principieel heb je gelijk. Dergelijke discussies horen op het Forum thuis, maar behalve ikzelf, en hier en daar, af en toe nog iemand, vindt blijkbaar niemand de weg daarheen. Jammer!

Milou***

re: hanny/mijn grote voorbeeld(en)
Reactie gegeven door 88 - 22:04 22-02-2013 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Zo te zien was jouw laatste bezoek op het forum begin 2012, ik wilde graag dat o.a. jij dit k zou lezen, dat is dus gelukt ;)

re: Hanny
Reactie gegeven door milou - 21:59 22-02-2013 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Aangezien het Forum niet of zeer weinig werkt, vond ik het een goed idee om hier te reageren. Ik wil mij vooral tegen de gedachte verzetten dat het hier allemaal niet veel voorstelt. Even onderstrepen dus dat ik hier waardevolle dingen lees, en dat ik hier dagelijks langs kom om het nieuwe te lezen. Ik heb niet altijd de tijd om te reageren, daarom toch mijn blijken van sympathie en steun aan deze tempel waar ik mooie momenten op beleef. Meer is het niet.

Vr grt
Milou***

re: mijn grote voorbeeld(en)
Reactie gegeven door Hanny van Alphen - 21:49 22-02-2013 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Ok, de voorbeelden van jou en Milou zijn genoeg om het forum mee te vullen. Waarom hier? Hier horen geen hommages maar gedichten.

re: bis.
Reactie gegeven door milou - 18:19 22-02-2013 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
En vooral niet vergeten om af en toe een bundeltje te kopen of een bloemlezing, want hoe raar ook: lettertempel kan ons wel tips en voorbeelden geven, maar het is geen luxe om eens na te gaan welke de trends zijn in de hedendaagse pozie.
Er gebeurt zo ontzettend veel dat het nauwelijks bij te houden is.
Ik geef maar n gedachtenlijn: van Ostaijen-Lucebert-Faverey...die in ons taalgebied de pozie een ander aangezicht hebben gegeven, zijn nu al weer gedateerd, behoren tot de handboekjes...terwijl er nieuwe namen en vormen opduiken die misschien binnen twintig jaar gemeen goed zullen zijn. Het blijft altijd een avontuur, een ontdekkingstocht, even onvoorspelbaar als filosofie en wetenschap; weet men vandaag nooit wat morgen zal zijn.
Nauwelijks bij te houden, vind ik het boeiend om het te volgen, in de mate van het mogelijke.
Aan taal wordt voortdurend gewerkt, en het ultieme gedicht is nooit geschreven...daarom is de uitdaging zo immens: een horizon altijd zichtbaar en altijd onbereikbaar.
Daarom mijn pleidooi voor Forum. Als je iets leest dat je aanspreekt, schrijf daar dan iets over, daarmee help je iedereen!

vr grt
milou***

re: mijn grote voorbeeld(en)
Reactie gegeven door Maaike Maris - 16:55 22-02-2013 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Ik vind reacties schrijven veel leuker dan dichten. Tenminste, meestal. Aan de reacties hier op mijn eigen 'werk' en dat van anderen heb ik momenteel niks. Geeft niet. In het verleden heb ik veel gehad aan Poppelaars, Erik en perry meer en daar ben ik blij om.

re: 88
Reactie gegeven door milou - 15:00 22-02-2013 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Ben blij dat ik in je lijstje ben opgenomen, naast enkele anderen. Teveel eer.
Waar ik het zeker eens ben met je schrijven is dat een goede kritiek voortvloeit uit een begrip voor het besproken gedicht. Massaal iets afkeuren, kan iedereen, en niemand die er wat aan heeft.
Ook had ik het aanvankelijk moeilijk met dichters die alleen deze site gebruikten om hun producten te plaatsen, en zelden of nooit commentaar gaven op wat anderen schreven. Maar er is niets aan te doen. Dus helpt het niet om daarover te blijven zeuren, en uiteindelijk ben ik wat blij dat sunset en Aubrey hier hun hersenspinsels plaatsen, ik vind er gewoonlijk wel iets in dat mij vrolijk stemt of juist melancholisch, al naar gelang.
Ik, voor mijn part, tracht te leren wat ik kan leren. Zo moest ik in het begin weinig hebben van de pozie van DiotheCilany, maar door in de boosheid te volharden, en steeds nauwkeuriger zijn gedichten te lezen, begon ik een plan te zien in zijn extravaganties. En vandaag ben ik er helemaal mee verzoend.
Van Aubrey leerde ik de lichte toon, de grap, het niet serieus nemen, het gezond 'oppervlakkig' blijven, hoewel ik ook aanvankelijk helemaal niks in de limerick en co zag. Ook dat is dus veranderd.
Sunset kende ik al goed van in Freaks, en ik heb mij vanaf de eerste dag aangesproken gevoeld door zijn toon en zijn zeer beeldrijke taal. Hij kan met heel verrassende woordcombinaties naar voor treden, precies op het ogenblik dat je in een soort romantisch gevoel dreigt te verzwelgen.
Ben dikwijls op het verkeerde been gezet door hem.
Neen, hier heb ik veel geleerd, zowel van die mij kritiek gaven als van die die mij een voorbeeld waren.
En van 88 ook natuurlijk. Tot het beste zowel als het slechtste in staat, maar hoe dan ook steeds fris, rocambolesk en komisch. De slappe lach zo af en toe, om haar pseudo-melige vondsten. Ben blij dat mijn kritiek goed is aangekomen...een antwoord kreeg in haar pozie.
En ja zoveel te beleven hier: nu weer de heropstanding van wietewuiten, heerlijk, Marion weer actief, ook niet onopgemerkt voorbij gegaan (go Marion, go!), Maaike met af en toe een prachtige inswinger, Claudelaire met een verhaal over snobisme en champagne... dus hier is veel te bekijken en te genieten.
Ik vergeet er natuurlijk weer een hoop, maar 88, je weet dat ik hier graag kom, en steeds terugkeer. En wees gerust dat ik rekening houd met wat je schrijft, het valt niet in dovemansoren.

je milou***


De gedichten die ingezonden zijn op de website van de lettertempel en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de lettertempel blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door lettertempel zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.
2006-2024 © Bizway - BTW nr. NL821748014.B01 - KvK 28086287