Hoofdmenu
    Hoofdpagina
    Gedichten
    Auteurs
    Zoeken
    Reacties
    Insturen
    Voorwaarden
    Greencard
    Contact

  Inloggen
 

  Registreren
  Wachtwoord vergeten

  Laatste 35 reacties
 
 Meer reacties

  Laatste 25 gedichten
 
Over nietsmilou
A la guerre ...Claudel...
TussenjasNieke_loko
na flink nag...Erik Le...
(b)leefcoolbur...
Een nare varaanClaudel...
biechterbee
de kringloop...Erik Le...
zwagererbee
MiljoenenjachtClaudel...
Heldenwijnand
braakliggendTsila
Liefde voor ...mima
treurniserbee
liefdeerbee
Even chillen...Claudel...
Restaurant d...mima
Furieuze pas...mima
Enige vraagmilou
midlifeerbee
lentekriebelerbee
Zonder titel...mima
Respectatiewijnand
to be a treeErik Le...
HoeMarcel
 Meer gedichten
A'hout
 Hendrik Laanen - 11:50 17-09-2010 Stuur e-mail  Profiel bekijken van Hendrik Laanen  Bekijk statistieken van dit gedicht 

Nou denk je misschien, wat heeft dat mens een leven. Neem dat huis alleen al. In de Hout, dertiger jaren met rieten dak. Twee verdiepingen en zo nodig, als je veel gasten hebt ook nog een zolder. Alleen een ding is jammer. Er komt hier geen mens. Vroeger had je nog de melkboer en de bakker, maar dat is vervangen door van die HBS-pubertjes, die zo graag een boodschap willen doen voor die alleenstaande mevrouw. OK OK, ik weet wel dat er geen HBS meer is, maar wat dan wel, daar wil ik af wezen. Alleen gymnasium is er nog, maar die krijgen genoeg zakgeld om niet boodschapjes erbij te moeten doen voor dat arme mens. Alleen. Ja, ach gut, denk je dan. Weduwe? Ongetrouwd? Nee. moet ik u melden, in de steek gelaten voor zo’n puber met grote tieten. En die heb ik nou eenmaal niet. Intelligente conversatie is evenmin een gewild issue.
De krant wordt tegenwoordig ook niet meer bezorgd, anders zou je daar misschien nog ...
Dus stort ik mij op sociaal leven. De behoeftige medemens, u kent dat wel. Ik sterf van het geld, dus die kan ik ook gauw tevreden stellen zonder te hoeven ingaan op al hun burgerlijke sores.
En koffie drinken met van die aftakelende wijven, die ook al zijn verlaten. Mekaar aanhuilen, een orgastisch remplacant.

En weer een nieuwe bolide kopen, als de oude gewassen moet worden. En scheuren. Politie opgeilen als ze je aanhouden. Niet dat ik de boete niet kan betalen, maar gewoon voor de lol, om te laten zien dat ik het nog kan.
Ik zal trouwens nieuwe laarzen moeten hebben. De kuiten puilen uit de huidige. Dus naar de PC, ondanks de walgelijke publiciteit van dat geborneerde TV-figuur. Mannetjes kijken. En je afvragen hoe dat allemaal werkt. If at all.
Heb ik dan geen sociale contacten? Neen, moet ik u teleurstellen. Niet van enige interesse. Komt er dan niemand langs. Zeker zeker, maar zonder enige vorm van aansprakelijkheid. Vrij zijn en vrij laten, dat is mijn motto. Ik verstrek veel koffie en thee, en luister. Mens, wat kan ik luisteren. En opslaan, voor je weet maar nooit.
Een goed voorbeeld is Jacob. Jaap geheten, als er geen tijd is voor lange kooswoordjes. Prima man, hoewel gehuwd, maar dat is zijn zaak. Weet van innemen en zonder verplichtingen verstrekken.
Drank en sex, zoals u zegt. Hoewel dat laatste begint af te nemen. Dronkenschap viert de boventoon en slecht een enkele maal wordt dat afgerond met een orgasme. Soms, noodgedwongen, als Jaap het niet meer kan, in eigen beheer. Dat heb ik tot een grote kunst verheven.
Verder ben ik een intellectueel geörienteerd persoon. Wat een raar gezicht trouwens, dat trema op de o. Maar het zal wel goed zijn. Van Dale geeft het ook. Op internet, laat ik wel wezen. Ik bezit weinig leesmateriaal. Vroeger wel wat pornografie, maar dat heeft Jacob meegenomen naar andere grazige weiden.
TV mijd ik als een besmettelijke ziekte. Radio geeft mij een concies verslag van de relevante maatschappelijke ontwikkelingen. En muziek. Ik ben een grote 4-klant.

Heb ik geen ambities. Nee, niet van enig maatschappelijk belang. Als persoon heb ik een adequaat leefklimaar geschapen, zonder verplichtingen aan derden.
Maar dat is niet helemaal correct geformuleeerd. Er is Henkie. Henkie. Ach gut.
Een mongooltje uit het dorp, die met enige regelmaat langs komt voor een lollie of een taartje. En interessante conversatie heeft, onthullend voor wat er in de buurt gebeurt. Soms denk ik er wel over hem uit te horen, maar dat gaat me te ver. Hij moet zijn onschuld niet op die manier kwijt raken.

De deurklopper gaat. In onze kringen heeft men geen bel.


hendrikReactie insturen
Graag eerst...

Inloggen of Registreren
re: A'hout
Reactie gegeven door milou - 18:27 17-09-2010 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Hendrik,

mooi inkijkje in dit eenzame leventje van iemand die het opgegeven heeft en opgegeven is, maar nog wat mentaal weerwerk levert om aan zichzelf zichzelf te bewijzen.
Een Eline Vere die haar zelfdoding heeft overleefd....zou ik zeggen, Ahout van'de bovenste plank.

vr grt
milou


De gedichten die ingezonden zijn op de website van de lettertempel en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de lettertempel blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door lettertempel zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.
2006-2019 © Bizway - BTW nr. NL821748014.B01 - KvK 28086287