Hoofdmenu
    Hoofdpagina
    Gedichten
    Auteurs
    Zoeken
    Reacties
    Insturen
    Voorwaarden
    Greencard
    Contact

  Inloggen
 

  Registreren
  Wachtwoord vergeten

  Laatste 35 reacties
 
 Meer reacties

  Laatste 25 gedichten
 
Honderd jaar...milou
Transistorwijnand
Op een ratHanny v...
Another bric...Claudel...
Lieve boomcoolbur...
Au revoirgilly
ze weet dat ...gilly
Als ik je ziegilly
Rubens model ?Claudel...
Geriatrisch ...milou
de terugkeerBuigt
Ontwoordcoolbur...
His last (sa...Claudel...
De SpeeltuinHenk Gruys
Dolly en Louisemilou
Gimme shelterClaudel...
Mijn vriendwijnand
Lezen, verge...milou
De spanning ...Claudel...
Wereldverand...wijnand
Morgenstercoolbur...
Alweer tien ...Claudel...
wat het bete...Erik Le...
0.25 Hr (ov...erbee
Vaders woordenwijnand
 Meer gedichten
Hij was in de wolken
 Claudelaire - 15:48 26-04-2018 Stuur e-mail  Profiel bekijken van Claudelaire  Bekijk statistieken van dit gedicht 

Peter, de echtgenoot van tante Monique, was een luitenant-kolonel die het geschopt heeft tot F16-piloot van de Belgische luchtmacht. En ja, tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft hij wel eens bommen gedropt op Berlijn en dat zinde mijn vader niet. Er zijn immers vele onschuldige burgers getroffen geweest.

Op familiefeestjes bracht vader dat vaak ter sprake, vooral als hij teveel wodka had gedronken. Vriendelijk en beleefd werd hij dan verzocht om erover te zwijgen.

Tijdens mooie zomerdagen schaakten vader en Peter graag samen in de tuin. De kolonel moest daarbij altijd zijn meerdere erkennen in mijn hoog-intelligente vader. Ja, nooit moest vader het veld ruimen voor mijn oom.Terloops liet vader hem weten dat hij wel eens een parachute-sprong wilde wagen. Hij was toen nog een jongeman. Maar Peter wilde dat enkel riskeren als mijn vader nuchter was. Bovendien moest hij dit eerst bespreken met zijn collega's. Vol spanning wachtte vader de hele zomer lang op nader nieuws van zijn schoonbroer.

Tot hij op een ochtend de telefoon hoorde rinkelen. Het was Peter: Je hebt groen licht, man!

Zo gezegd zo gedaan. Vader volgde eerst een valschermtraining op de luchtmachtbasis. Terwijl hij samen met tien andere waaghalzen in het luid ronkende oorlogsvliegtuigje vertoefde, glimlachte hij naar Peter met een veelzeggende blik: ik ben in de wolken.

In de vredige blauwe lucht zweefde hij even later in hogere atmosferen, voelde zich zo vrij als een vogel en schreeuwde het uit van vreugde.Gelukkig stond hij nadien weer met beide voeten op de grond.


Reactie insturen
Graag eerst...

Inloggen of Registreren
re: Hij was in de wolken
Reactie gegeven door coolburnvisible - 09:41 28-04-2018 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Leuke annekdote. Graag gelezen. Goed geschreven ook.


De gedichten die ingezonden zijn op de website van de lettertempel en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de lettertempel blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door lettertempel zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.
2006-2019 © Bizway - BTW nr. NL821748014.B01 - KvK 28086287