|
perry meer - 15:12 03-01-2008 |
|
|
hoe het hoort
wat doe jij nou? die aardappels moet je koken, die kan je zo niet opeten die moeten eerst in een pan met water
minstens twintig minuten lang op de grootste pit en dan zout erbij, een flinke schep, en jus dan moet je ze prakken
en zwijgend opeten in een donkere keuken maar eerst mompelen en angstig kijken zo hoort het
|
|
|
Reactie gegeven door perry meer - 22:41 05-01-2008 |
|
|
|
klavier
nelleke
ray
eswee
ErikLelieveld
allen zeer bedankt voor uw reacties
bijzonder op prijs gesteld en waarmee ik verder kan gaan
vriendelijke groet en veel goeds
in het nieuwe jaar
|
|
Reactie gegeven door ErikLelieveld - 00:27 04-01-2008 |
|
|
|
ja, er zit best wel wat humor in deze inzending
regel 1 schrappen, stel ik voor
ik vind dit een schrijven dat zonder communicatie zou moeten. Een eigenvinden, een zelfontdekking. Het weten hoe het hoort is ook ondervinding. Die kan je niet zo opeten, ik heb het natuurlijk eerst zo geprobeerd want ik ben lui en ik eet aardappelen zoals de hollander betaamt.
maar je moet ze dus koken, zo hoort het.
je moet ze ook prakken, zo hoort het ook nog eens!
boerenpot ja?
doe maar gewoon
doe je gek genoeg
ik ben gek, maar ik doe altijd gewoon
dus ik prak ja?
zoals heel nederland prakt ja?
Eigenlijk he? eigenlijk, maar dat weten alleen jij en ik, eigenlijk is heel nederland ene grote prak en zo zullen wij ons ook gedragen dan he? ja toch?
Weet je? ik noem jou vast prak.
dat heet je prak
en prak zijn mijn beste vrinde!!!!!
want met prak kan ik omgaan
Het is ook zo, dat als er iets is dat geen prak is, dat ik dat dan ook niet begrijp he? Ik begrijp alleen prak.
Prak is niet moeilijk. Ik hou niet van moeilijk doen,
Allemaal ingewikkelde vormen, moet ik niks van hebben joh, ik moet prak. En het mooiste wat ik heb geleerd is me eige prakkie maken..........
en zwijgend opeten in een donkere keuken
maar eerst mompelen en angstig kijken
zo hoort het
patcha!
|
|
Reactie gegeven door eswee - 18:18 03-01-2008 |
|
|
|
ja mooie schets
ik had eerst het idee dat het verteld werd tegen iemand die de aardappel gewoon rauw opeet - wel geschild dus -
maar ik geloof dat het ook gezegd kan zijn tegen lui die 'm raspen of aan partjes snijden en dan willen gaan bakken of frituren
die moeten natuurlijk tot de orde worden geroepen
zelf doe ik altijd eerst prakken en dan pas jus erbij
anders spettert het zo
|
|
Reactie gegeven door ray - 18:07 03-01-2008 |
|
|
|
Weet niet waarom maar moet er om lachen
afbeelding erbij van 'de aardappeleters zou leuk zijn', alleen hadden die geen jus
persoonlijk had ik de eerste regel geschrapt
aardappels moet je koken, die kan je zo niet opeten
die moeten eerst in een pan met water
minstens twintig minuten lang op de grootste pit
en dan zout erbij, een flinke schep, en jus
dan moet je ze prakken
en zwijgend opeten in een donkere keuken
maar eerst mompelen en angstig kijken
zo hoort het
|
|
Reactie gegeven door Poetessa - 17:26 03-01-2008 |
|
|
|
daar heb jij wat mee, ook hier, aardappeleters enzo, kenden vast het gebed aan tafel, bij deze iets anders:
Pittige sambal van rauwe aardappel
Van: R. Jaggan
Ingrediënten:
aardappelen
madame jeanette
zout
zonnebloem-olie
mosterd-olie
chutney-masala
knoflook
bereiding: De aardappelen schillen, fijn raspen en goed wassen. Doe dit in een schone pot over. Maal de knoflook en madame jeanette fijn voeg deze toe. De chutney-masala naar smaak toevoegen. Verhit de zonnebloem-olie voeg deze toe. Doe er zout naar smaak bij.
Meng er als alles afgekoeld is een scheutje mosterd-olie bij.
|
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de lettertempel en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de lettertempel blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door lettertempel zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.
|
|