Hoofdmenu
    Hoofdpagina
    Gedichten
    Auteurs
    Zoeken
    Reacties
    Insturen
    Voorwaarden
    Greencard
    Contact

  Inloggen
 

  Registreren
  Wachtwoord vergeten

  Laatste 35 reacties
 
re: vaarwelHanny v...
re: vaarwelerbee
re: Wat is e...erbee
re: evamariamilou
re: Wat is e...wijnand
re: vaarwelwietewu...
re: vaarwelerbee
re: het paar...erbee
re: Wat is e...erbee
re: In wiero...evamaria
re: het paar...wietewu...
re: het paar...wijnand
re: het paar...Erik Le...
re: het paar...wietewu...
re: het paar...erbee
re: het paar...evamaria
re: weg teru...evamaria
re: het paar...Erik Le...
re: het paar...evamaria
re: Verzwege...evamaria
re: Droom va...evamaria
re: Monumentevamaria
re: de terug...evamaria
re: Geriatri...evamaria
re: Geriatri...evamaria
re: Geriatri...evamaria
re: Geriatri...evamaria
re: Geriatri...evamaria
re: Monumentmilou
re:Milouwijnand
re: Monumentmilou
re: Monumentmilou
een ratHenk Gruys
re: thierry ...Hanny v...
re: Op een raterbee
 Meer reacties

  Laatste 25 gedichten
 
Onze tijdmilou
bijna vormloos milou
SlijmkwatrijnHanny v...
The ultimate...Claudel...
Lentemilou
Wat is er wegwijnand
Liefhebbencoolbur...
In wierook o...Claudel...
vaarwelerbee
A booty call ?Claudel...
het paard hi...Erik Le...
weg terug ...erbee
Papaffectie ?Claudel...
Verzwegen woordmilou
muisachtig k...gilly
Stroop om de...evamaria
Vragengilly
Geriatrische...milou
Monumentwijnand
No Roger any...Claudel...
Geriatrische...milou
Geriatrische...milou
thierry baud...erbee
Honderd jaar...milou
Op een ratHanny v...
 Meer gedichten
Belaagde man
 Henk Gruys - 09:01 12-10-2015 Stuur e-mail  Profiel bekijken van Henk Gruys  Bekijk statistieken van dit gedicht                     Belaagde man


Meer en meer raak ik ervan overtuigd dat zij er achter zit. Zoals vanmorgen, toen het eten uit de ijskast raar smaakte, er een bittere, zure lucht uit opsteeg, alsof brood en kaas maanden oud waren. Maar dat was onmogelijk, aangezien ik altijd alles controleer op datum; daar ben ik heel secuur in. In de andere kamer zag ik dat de bananen en appels op de fruitschaal grijze plekken vertoonden, er lange, muf stinkende haren van schimmel uitstaken, en slap waren door inwendige verrotting. Toen ik erin kneep, spoot de smurrie over mijn hand en in de mouw van mijn jas.
    Ik houd bij wat er in mijn huis gebeurt; alle vreemde zaken van de laatste maanden. Iedereen zegt nu: overblijven hier wordt je onmogelijk gemaakt.
    Het is begonnen sinds zij is verdwenen. Nadat ik haar had gekust; zonder bijbedoelingen vorige week, en één keer maar. En daar had ik direct spijt van, want woedend riep ze: "Stiekem deed je het, juist toen ik er geen erg in had!" Ze bleef schreeuwen dat ik me niet wist te gedragen, en dat het nu wel eens een keer genoeg was! Ik bewaar altijd mijn tegenwoordigheid van geest. Ik weet namelijk precies hoe men in dergelijke situaties onverstoorbaar kan blijven. Door strategieën te volgen die ieder mens zijn aangeboren. – Maar die je moet herkennen. Moeilijk is dat niet.
    De oorzaak weet ik, ja die weet ik zeker: er is een concurrent in de liefde gekomen. Daarom wil zij mij verlaten. – Hem heb ik nooit gezien; want als ik hem wil zoeken is hij er niet. Pas nadat ik de deur uit ben, komt hij tevoorschijn, de gluiperige pachyderm.
    En vanmiddag zelfs staat het huis naast het mijne in brand.
    Ik zit in mijn kamer en als ik uit het raam kijk, zie ik van opzij rookwolkjes opstijgen. Achter de muur klinkt geknal en geknapper, en onzichtbaar vallen er steeds zware voorwerpen om. Ik heb de overgordijnen naar de straat gesloten, zodat niemand mij kan zien. Want ik weet zeker: zij beloert mij teneinde uit mijn gedrag aanwijzingen te bekomen om mij nog harder te kunnen treffen.
    Ik vind het eigenlijk best interessant te verblijven in een huis waarnaast brand is. Ja eerlijk, dat heb ik eigenlijk altijd al eens willen beleven. – Vinden jullie dat raar?
    Ik kom steeds meer in een poëtische stemming. Ik zou er alleen nog passende muziek bij moeten hebben. Ik vraag me af hoe het komende halfuur is. Begint het te stinken en wordt het hier broeierig? Net of bij drukkend zomerweer de verwarming nog aan staat? Of worden alleen de muren heet, als van een bakkersoven? De schilderijen: druipt de verf eraf in tranen? Verkleuren ze zo snel dat je je nauwelijks nog kunt herinneren wat ze voorstelden?
    Zonde trouwens van het portret van de aristocratische heer in ouderwets jachtkostuum, mijn betovergrootvader, die mij streng aankijkt, en nu nog ongeschonden boven de schoorsteen hangt.
    De binnenmuur is lauw, niet heet. De brandspuiten zijn nog niet in de straat gearriveerd; misschien heeft niemand eraan gedacht die te waarschuwen; – of heeft zij, slim als ze is, de weg laten blokkeren en de brug opengedraaid, zodat iedereen moet omrijden?
    Hopelijk blijven de nijvere spuitgasten nog weg. Want reeds bespeur ik kleine vlammetjes in een hoek bij het plafond, een beetje rook, ja een klein beetje rook van hiernaast komt er binnen! –
    Ik heb zojuist een enerverend gedicht geschreven, over een brandende kamer, met iemand erin. Zodra straks de rode wagens de straat in komen, de mannen de slangen uitrollen en de deur openbreken, zal ik dat met luider stem declameren, met mijn vuist in de lucht. – Jaja! Dan zul je eens zien hoe ze schrikken!

Reactie insturen
Graag eerst...

Inloggen of Registreren
re: Belaagde man
Reactie gegeven door evamaria - 20:22 19-10-2015 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
alsof bij drukkend zomerweer
Alsof bij drukkend zomerweer - vind ik.

Tja, wat een redenaties.

Chatfant
Reactie gegeven door Henk Gruys - 10:02 15-10-2015 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Tja...afwijkende gedragingen en gedachten van de man. Toch kan een zekere logica hem niet worden ontzegd.

Dio
Reactie gegeven door Henk Gruys - 10:00 15-10-2015 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Haha, graag gedaan.

re: Belaagde man
Reactie gegeven door DiotheCilany - 20:29 14-10-2015 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Ik stink er iedere keer weer in.

re: Belaagde man
Reactie gegeven door Chatfant - 13:49 14-10-2015 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Apart verhaal. Zou een krankzinnige werkelijk zo denken?


De gedichten die ingezonden zijn op de website van de lettertempel en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de lettertempel blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door lettertempel zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.
2006-2019 © Bizway - BTW nr. NL821748014.B01 - KvK 28086287