Hoofdmenu
    Hoofdpagina
    Gedichten
    Auteurs
    Zoeken
    Reacties
    Insturen
    Voorwaarden
    Greencard
    Contact

  Inloggen
 

  Registreren
  Wachtwoord vergeten

  Laatste 35 reacties
 
 Meer reacties

  Laatste 25 gedichten
 
Honderd jaar...milou
Transistorwijnand
Op een ratHanny v...
Another bric...Claudel...
Lieve boomcoolbur...
Au revoirgilly
ze weet dat ...gilly
Als ik je ziegilly
Rubens model ?Claudel...
Geriatrisch ...milou
de terugkeerBuigt
Ontwoordcoolbur...
His last (sa...Claudel...
De SpeeltuinHenk Gruys
Dolly en Louisemilou
Gimme shelterClaudel...
Mijn vriendwijnand
Lezen, verge...milou
De spanning ...Claudel...
Wereldverand...wijnand
Morgenstercoolbur...
Alweer tien ...Claudel...
wat het bete...Erik Le...
0.25 Hr (ov...erbee
Vaders woordenwijnand
 Meer gedichten
Godenstatus
 Artifex - 18:35 24-06-2015 Stuur e-mail  Profiel bekijken van Artifex  Bekijk statistieken van dit gedicht 

Er zijn maar weinig mensen die naar de kerk gaan en verwachten aanbeden te worden als een God, om maar eens met de deur in huis te vallen.
Hier en daar een pastoor. Zo ken ik er wel n die denkt dat hij God is, of in ieder geval, zijn woorden direct van God komen. En zichtbaar geniet van de devote gebeden van zijn kudde, als ware de gebeden direct aan hem gericht. Zo is er het voorbeeld van de arrogantie die hij legde in de woorden bij een uitvaart, het was de overledene haar eigen schuld, had zij maar beter moeten luisteren naar het woord van God. Het liet blijken dat zij deze uitvaart eigenlijk niet verdiend had. Een duidelijke boodschap voor ons, dat wij beter moesten opletten. Ja, in deze kerk draait het uiteraard om hem, want wij weten niet hoe we ons leven moeten leven. Kennis van de Bijbel zullen we nooit hebben zoals hij, want hij heeft gestudeerd erop, jaren en is de uitverkorene. Terwijl wij de idioten zijn die instructies moeten krijgen over hoe we moeten leven, wanneer wij kinderen moeten nemen, enzovoorts, om maar in de hemel te mogen komen. De hemel, waarvan hij hoopt ons daar nooit aan te treffen.

Wat als je een God bent en een tempel binnenstapt? Zullen mensen het licht uit je ogen zien stralen, je goedheid herkennen aan het aureool dat permanent om je perfecte coupe zweeft of zou het feit dat je twintig centimeter boven de grond zweeft een teken van je verhevenheid kunnen zijn? Zullen zij kruisen slaand en met gevouwen handen op hun knien vallen en met hun blik op de grond onder je voeten gericht het Onze Vader aanheffen? Het zou mogelijk zijn.

Maar wat als je denkt, dat je een God bent en alleen jij al deze signalen ziet? Hoe hard is dan de realiteit als mensen je vreemd aankijken bij je verontwaardiging, omdat je woorden niet in goede aarde vallen? Als mensen je grootsheid niet herkennen en jij nog wel je zo je best had gedaan? Hoe verloren en alleen kun je je voelen tussen deze mensen? Idioten.
Ik zou naar buiten rennen, huilend en diep gekwetst. ĺk zou dat doen. En later, veel veel later, zou ik gaan twijfelen. En nog later misschien in een spiegel kijken of ik echt niet zweef

Spiegels, zij vertellen ons hoe anderen ons zien. Soms liegt een spiegel ook. In dat geval is een foto aan te raden als extra controle. Of beter nog: een goede vriend, n die de waarheid, maar ook tact niet schuwt. Een echte vriend. En die zijn er niet veel in deze wereld. Vreemden kunnen deze rol ook vervullen trouwens. Zij hebben immers niks te verliezen of te winnen bij een oordeel. Ze kunnen het mis hebben, maar ze kunnen ook gelijk hebben. En stel dat iemand ook ziet dat je zweeft, wees dan genadig voor de rest van deze idioten. Tenslotte is een God met maar n gelovige, ook een God.
Reactie insturen
Graag eerst...

Inloggen of Registreren
re: Godenstatus
Reactie gegeven door Artifex - 00:47 25-06-2015 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Geplaatst!
Men is zelfs zo vrij geweest een witregel toe te voegen en een bijbehorend plaatje. En ik sta op een prominente plek!!!
:-)

Maar ik ben blijer met de vrijheid die ik hier geniet in de tempel. Als er iets beter kan, meldt men dat gewoon, maar het stuk blijft van mij.
Met dikke kus aan de redactie!

re: Godenstatus
Reactie gegeven door Marcel - 19:37 24-06-2015 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Het is de waanzinnigen vergeven, sprak narcissus tot zichzelf, ze weten niet beter, gelukkig is er nog 1 iemand die naar mij luistert....

Veni, vidi, foetsie

mooi neergezet artifex

re: Godenstatus
Reactie gegeven door Artifex - 19:28 24-06-2015 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Ik heb hem ook als beschouwing ingestuurd op jeweetwelwaar. Maar die zetten pas 's nachts dingen erop heb ik gemerkt met gedichten.
Dus ik ben benieuwd.

re: Godenstatus
Reactie gegeven door 88 - 19:19 24-06-2015 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
soms is het de waanzin ten top, en niemand weet..


-Want God schiep de mens naar Zijn evenbeeld.. Misschien is God zelf ook een beetje gek, en schiepen wij Hem, niemand spoort, we kunnen hooguit leren van vrienden die je hier bezingt. Vrienden die je de waarheid zeggen zonder je te kennen, maar eerlijk zeggen dat je te ver bent gegaan. Dat je eventjes gekker bent dan de rest.

En zo`n voorbeeld zagen wij voorbij komen, een spookbeeld waar je van bidden gaat, oh God, maak mij niet zo gek als die gek, want wij kunnen U, onze zelfbedachte God niet meer ontscheppen...

Mooi stukje Arti!


De gedichten die ingezonden zijn op de website van de lettertempel en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de lettertempel blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door lettertempel zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.
2006-2019 © Bizway - BTW nr. NL821748014.B01 - KvK 28086287