Hoofdmenu
    Hoofdpagina
    Gedichten
    Auteurs
    Zoeken
    Reacties
    Insturen
    Voorwaarden
    Greencard
    Contact

  Inloggen
 

  Registreren
  Wachtwoord vergeten

  Laatste 35 reacties
 
re: biechtMarcel
re: Ontevredencoolbur...
re: Zonder t...coolbur...
re: biechtcoolbur...
re: Enige vraagevamaria
re: Enige vraagevamaria
re: Enige vraagevamaria
re: biechterbee
re: biechtwijnand
re: Liefde v...erbee
re: RespectatieMarcel
re: Helden/E...wijnand
re: Liefde v...mima
re: Heldenerbee
re: Liefde v...erbee
re: midlifeerbee
re: midlifeHanny v...
re: liefdeHanny v...
re: Liefde v...wijnand
re: liefdewijnand
re: treurniswijnand
re: De cyclo...Claudel...
re: midlifemima
re: midlifeerbee
re: liefdewietewu...
re: Zonder t...Erik Le...
re: liefdeerbee
re: midlifemima
re: midlifewijnand
re: Respectatiewijnand
re: Respectatieerbee
re: lentekri...erbee
re: lentekri...erbee
re: to be a ...mima
re: Zonder t...mima
 Meer reacties

  Laatste 25 gedichten
 
AsbestHenk Gruys
Leve Salvado...Claudel...
Over nietsmilou
A la guerre ...Claudel...
TussenjasNieke_loko
na flink nag...Erik Le...
(b)leefcoolbur...
Een nare varaanClaudel...
biechterbee
de kringloop...Erik Le...
zwagererbee
MiljoenenjachtClaudel...
Heldenwijnand
braakliggendTsila
Liefde voor ...mima
treurniserbee
liefdeerbee
Even chillen...Claudel...
Restaurant d...mima
Furieuze pas...mima
Enige vraagmilou
midlifeerbee
lentekriebelerbee
Zonder titel...mima
Respectatiewijnand
 Meer gedichten
Bevrijding
 Wim Jilleba - 19:56 06-06-2014 Stuur e-mail  Profiel bekijken van Wim Jilleba  Bekijk statistieken van dit gedicht 

Het is vandaag 6 juni, dus ben ik met mijn gedachten bij hen die op die datum, zeventig jaar geleden ook mijn bevrijding bevochten. Ik krijg steeds kippenvel als ik denk aan deze jonge kerels die, hoe bang ze ook waren met grote moed de stranden opgingen. Omdat ik zo goed weet hoe het is als kogels je rond de oren vliegen of bommen in je nabijheid ontploffen
Duizenden van hen stierven hier onder het moordende Duitse vuur vanuit de bunkers boven de stranden. Dat je achter doden wegkruipt in doodsangst. Ik was pas zestien en ongewapend, alleen maar bang, de soldaten van de invasie tegen het nazidom moesten vooruit tegen het vuur in. Zij gingen en daarom zijn wij sindsdien vrije mensen. Ik vraag U hier even aan te denken.
Reactie insturen
Graag eerst...

Inloggen of Registreren
re: Bevrijding
Reactie gegeven door evamaria - 03:43 08-04-2015 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Een tijdje terug vond ik een site over de slag bij de Grebbeberg, 1940. Met nauwkeurige verslagen die achteraf zijn gemaakt. Getuigenissen van de mensen die daar strijd voerden. Ze werden verhoord, later. Het gaf mij een indruk van de chaotische situatie. http://www.grebbeberg.nl/index.php?page=verklaring-van-dienstplichtig-soldaat-j-kamp

re: Bevrijding
Reactie gegeven door Buigt - 12:23 08-06-2014 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
De waarheid is natuurlijk dat die helden niet uit eigen vrije wil hier de vrijheid (die we intussen goeddeels kwijt zijn door de ronduit fascistoÔde regelzucht van onze klikmaatschappij) met hun leven kwamen betalen, maar omdat een of andere hoge - op nog hoger gerichte - pief de jongens onder bedreiging slecht voorbereid en slecht uitgerust de dood in joeg. En dat gebeurt ergens op aarde iedere dag weer.

Ik heb toevallig nog een gedichtje liggen. Dat is weliswaar al een keer geplaatst (zonder enig commentaar), maar in het kader van het vooruitschrijdende zicht zal ik een bewerkte versie ter keuring overleggen.


re: Bevrijding
Reactie gegeven door Hanny van Alphen - 22:17 07-06-2014 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Hallo Wim,

Ja, daar mogen wij gerust even bij stilstaan. Ik heb vele documentaires en films gezien over de invasie bij NormandiŽ en altijd levert het kippenvel op wanneer je ziet hoe de voorste linies neergemaaid werden. Verschrikkelijk. Wij zijn vrij ja. Wat ik werkelijk een schitterende actie vind, is de ontsnapping van een Britse veteraan uit een verpleeghuis om stiekem toch aanwezig te kunnen zijn bij de zeventigste herdenking van die dag. Hij had al zijn medailles opgespeld, een regenjas erover aangetrokken en men dacht dat hij zijn dagelijkse wandelingetje ging maken maar ondertussen mengde hij zich tussen de veteranen die door een bus werden opgehaald. De man heeft ontzettend genoten van zijn 'vlucht'. Een held van 89, die zich niet laat vertellen wat wel of niet mag.


De gedichten die ingezonden zijn op de website van de lettertempel en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de lettertempel blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door lettertempel zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.
2006-2019 © Bizway - BTW nr. NL821748014.B01 - KvK 28086287