Hoofdmenu
    Hoofdpagina
    Gedichten
    Auteurs
    Zoeken
    Reacties
    Insturen
    Voorwaarden
    Greencard
    Contact

  Inloggen
 

  Registreren
  Wachtwoord vergeten

  Laatste 35 reacties
 
 Meer reacties

  Laatste 25 gedichten
 
Honderd jaar...milou
Transistorwijnand
Op een ratHanny v...
Another bric...Claudel...
Lieve boomcoolbur...
Au revoirgilly
ze weet dat ...gilly
Als ik je ziegilly
Rubens model ?Claudel...
Geriatrisch ...milou
de terugkeerBuigt
Ontwoordcoolbur...
His last (sa...Claudel...
De SpeeltuinHenk Gruys
Dolly en Louisemilou
Gimme shelterClaudel...
Mijn vriendwijnand
Lezen, verge...milou
De spanning ...Claudel...
Wereldverand...wijnand
Morgenstercoolbur...
Alweer tien ...Claudel...
wat het bete...Erik Le...
0.25 Hr (ov...erbee
Vaders woordenwijnand
 Meer gedichten
Oorlam's schuld...
 Artifex - 22:07 15-11-2011 Stuur e-mail  Profiel bekijken van Artifex  Bekijk statistieken van dit gedicht 

Hij was het, die mijn wereld opschudde met een uitspraak. Een die onverwacht zoveel losmaakte dat het me gewoon teveel werd. Ik kon niet anders dan deze spookbeelden opschrijven om ze met u te delen, waarvoor bij voorbaat mijn excuses. Hier is waar het allemaal mee begon en wat er volgde:

“euthanasie clausule: wanneer de glinster in mijn ogen verdwijnt, mag je me (op humane wijze) afmaken”

Dat lijkt me een prima idee. Nu we straks geen pensioenen meer hebben, zal al snel de glinster verdwijnen in de ogen van mijn baas, als ik op hoge leeftijd nog iedere dag enthousiast op kom draven.
Ik zal steeds moeilijker te verstaan zijn aan de telefoon door mijn heftig klapperend kunstgebit. Op ARBO audits zal men aangemeten gehoorbescherming aanraden aan mijn baas en collega’s.
Bij onze ICT afdeling zal er gebak worden getrakteerd nu het computersysteem eindelijk eens sneller is als ik en daardoor de klachten met de helft zullen afnemen.
Bij de poort zullen rollatervriendelijke tourniquetten worden geïnstalleerd en tijdens de pauze zal ik regelmatig met mijn rollater tegen benen opbotsen in de rij voor de koffieautomaat. Jongere collega’s zullen eindelijk eens graag voorrang verlenen of mij zelfs koffie aan de tafel komen brengen om bloeduitstortingen te voorkomen.
Tweemaal daags zal iemand van de ARBO-dienst mijn incontinentieluier komen verschonen, waardoor mijn baas genoodzaakt is hiervoor een ruimte in te richten.
Dagelijks zal hij mij moeten herinneren aan het feit dat ik ook weer terug naar het tehuis moet en dat de deeltaxi aan de poort staat te wachten en de verpleging al heeft gebeld om te vragen of ik niet ben verdwaald…

Oorlam,

Namens mijn baas alvast heel erg gedankt voor deze suggestie!


Reactie insturen
Graag eerst...

Inloggen of Registreren
re: Yellow
Reactie gegeven door Artifex - 19:43 16-11-2011 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
Uiteraard!
En eigenlijk zie ik dit scenario steeds meer bewaarheid gaan worden. Nog even en het is autobiografisch met terugwerkende kracht...re: Oorlam's schuld...
Reactie gegeven door Yellow - 13:44 16-11-2011 Stuur e-mail Profiel bekijken van voet
leuk, ik veronderstel dat je dit onder de categorie vrij hebt geplaatst?


De gedichten die ingezonden zijn op de website van de lettertempel en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de lettertempel blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door lettertempel zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.
2006-2019 © Bizway - BTW nr. NL821748014.B01 - KvK 28086287