Hoofdmenu
    Hoofdpagina
    Gedichten
    Auteurs
    Zoeken
    Reacties
    Insturen
    Voorwaarden
    Greencard
    Contact

  Inloggen
 

  Registreren
  Wachtwoord vergeten

  Laatste 35 reacties
 
re: gesloten...Diddy
re: gesloten...Marcel
re: gesloten...Diddy
re: Het cadeauevamaria
re: gesloten...coolbur...
re: De Gekkin coolbur...
re: De Gekkin Diddy
re: LeugensDiddy
re: Boodskap...evamaria
re: Leugensmima
re: LeugensDiddy
re: ToornMarcel
re: ToornDiotheC...
re: LeugensMarcel
DiddyMarcel
re: Los van ...Marcel
re: Los van ...Diddy
re: Los van ...Stanislaus
re: Boodskap...Diddy
re: Maatscha...Diddy
re: Hoe je e...Stanislaus
re: Maatscha...coolbur...
re: Maatscha...Marcel
re: Dood gew...Marcel
re: Dood gew...coolbur...
re: Maatscha...coolbur...
re: Droodlep...Claudel...
re: Tweede m...Erik Le...
re: Tweede m...DiotheC...
re: Dit is p...DiotheC...
re: Dit is p...wijnand
re: Doe maar...Marcel
re: Doe maar...evamaria
re: de minis...Erik Le...
re: occasion...Erik Le...
 Meer reacties

  Laatste 25 gedichten
 
gesloten eindeDiddy
De Gekkin mima
Een lege kamerChatfant
LeugensDiddy
Toorndegon valk
Het cadeauHenk Gruys
Los van stofDiddy
Boodskap in ...Stanislaus
Hoe je een r...Stanislaus
Maatschappij...Marcel
Tweede methodeErik Le...
Dood gewoon ...Marcel
Dit is pas doodDiotheC...
voor het eer...DiotheC...
My American ...Claudel...
Ontroerend goedClaudel...
DroodlepowerErik Le...
occasions oc...Erik Le...
de minister ...Erik Le...
SchatbewaarderHanny v...
waarom ik ni...Erik Le...
In de ban va...Hanny v...
triest kindDiddy
H9: Lucide L...coolbur...
gewoon versu...Erik Le...
 Meer gedichten
Kriebelig
 ArjenL - 17:14 07-03-2017 Stuur e-mail  Profiel bekijken van ArjenL  Bekijk statistieken van dit gedicht 

Ik hou niet van mensenmassa's. Nooit gedaan, en dat wordt alleen maar minder- geen kwestie van paniek ofzo, maar geef het anderhalf, twee uur tussen de opeengepakte mensen, en je hebt me de rest van de dag suf en sjacherijnig.

Een concert, dat gaat nog net; een hele dag met vijftigduizend mensen, daarentegen, op een van de regen verzompte paardenrenbaan, van mij hoeft het niet zo. En dat dan om naar muziek te luisteren die thuis ook gewoon op CD staat. Lekker op de bank, biertje erbij... maarja, ze hadden gevraagd of ik "gezellig" mee wilde- geweldig mokerwoord, is dat: "gezellig".

In Landgraaf was een van de Grote Namen begonnen- Guano Apes, geloof ik. De zweterige, modderige massa dromde glimmend van bier, wiet en verwachting samen voor het podium; het drumgebeuk en de gitaargillen echooden hol terug vanaf de heuvels verderop.

Op het marktje aan de andere kant van het veld stonden van die onbegrijpelijke prullariakraampjes: buttontjes, kleurige t-shirts, droomvangers, magische kristallen. Verkopers stonden ingedommeld bij hun waren, een tiental festivalgangers hield zich verveeld onledig met het aanschaffen van niets.

Ik bleef hangen bij een standje met dingen waar je geluiden mee kon maken: regenpijpen, die tinkelden en ruisten als je ermee draaide, trommeltjes en tamboerijntjes, didgereedoo's... en stukken bamboe met vingergaten: Ha, fluiten! Natuurlijk ging ik niets kopen, ik zag me al de hele dag met zo'n ding rondsjouwen zeg- maar als ik een fluit zie, dan wil ik 'em proberen ook, en hier was ik als een kleuter in een snoepwinkel.

Het waren ook rare dingen, die pijpen: één kant dicht, één kant open, geen herkenbaar mondstuk, alleen maar een bamboevezelringetje aan de bovenkant- hoe, in vredesnaam, moest iemand hier nou geluid uit krijgen? Ik pakte het grootste exemplaar uit de bak, en zette me met glinsterende oogjes aan de puzzel, die goed leek voor minstens een half uur vermaak.

Hij was heerlijk om vast te houden, dikker dan de fluiten die ik thuis in de kast had, en net of-ie precies voor mijn handen gemaakt was. En de puzzel bleek niet eens een puzzel te zijn: met ontspannen lippen kuste ik zachtjes een paar langgerekte letters "T" op het ringetje, naar wat een blokje leek te zijn, en al bij de eerste antwoordde de fluit met een vriendelijke begroeting: alsof een enorme houtduif een impressie gaf van een magische misthoorn, kilometers verderop. Zo veel, zulk warm geluid uit een stuk bamboe!

We speelden, de fluit en ik- hij kriebelde aan mijn lippen. En m'n vingers zullen wel bewogen hebben, hij zal echt niet uit zichzelf melodieën hebben geproduceerd. Denk ik.

Ik merkte het geraas van het podium, ver weg, pas weer op toen het stopte. "Mooi", zei een verkoper. "Maar, ga je hem kopen?". Ik keek verward op, hij was immers al van mij. Alleen nog niet betaald- o, wacht, dat was natuurlijk wat hij bedoelde.

De maanden erna heb ik bijna geen ander instrument aangeraakt. Of van blad gelezen. Was ook niet nodig: deze fluit speelt zelf wel wat-ie denkt dat ik nodig heb, hij kan me, helemaal in z'n eentje, opwekken, kalmeren, troosten, of ontroeren. Soms val ik op de bank in slaap, biertje op tafel, bamboe pijp in de handen. En als ik dan wakker word, dan kriebelt er iets, aan mijn lippen.
Reactie insturen
Graag eerst...

Inloggen of Registreren

De gedichten die ingezonden zijn op de website van de lettertempel en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de lettertempel blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door lettertempel zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.
2006-2018 © Bizway - BTW nr. NL821748014.B01 - KvK 28086287