Hoofdmenu
    Hoofdpagina
    Gedichten
    Auteurs
    Zoeken
    Reacties
    Insturen
    Voorwaarden
    Greencard
    Contact

  Inloggen
 

  Registreren
  Wachtwoord vergeten

  Laatste 35 reacties
 
 Meer reacties

  Laatste 25 gedichten
 
Leve Salvado...Claudel...
Over nietsmilou
A la guerre ...Claudel...
TussenjasNieke_loko
na flink nag...Erik Le...
(b)leefcoolbur...
Een nare varaanClaudel...
biechterbee
de kringloop...Erik Le...
zwagererbee
MiljoenenjachtClaudel...
Heldenwijnand
braakliggendTsila
Liefde voor ...mima
treurniserbee
liefdeerbee
Even chillen...Claudel...
Restaurant d...mima
Furieuze pas...mima
Enige vraagmilou
midlifeerbee
lentekriebelerbee
Zonder titel...mima
Respectatiewijnand
to be a treeErik Le...
 Meer gedichten
Daas
 ArjenL - 23:11 03-03-2017 Stuur e-mail  Profiel bekijken van ArjenL  Bekijk statistieken van dit gedicht 

Een tafel lag op het plein: glanzend gepoetst, de poten gebroken, en met een blad dat was gebarsten onder het gewicht van het smetteloos witte wrak van een fornuis- een gerafeld stuk gasleiding bungelde er nog uit, moedeloos en impotent.

Eromheen: Glasscherven, kapotte rococo-stoelen, glasscherven, gedeukte Jugendstil-lampenkappen, de resten van een groot formaat combimagnetron, nog meer glasscherven, en een zwaar, paars velours gordijn met de van een plafond gescheurde rails er nog aan. En gedempt pratende mensen, de oren nog zoemend van het nu afwezige gebrul van de generator van de brandweerwagen.

En van hen was vrijwel stil. "Het is een beekje", fluisterde hij, bij het staren naar het wegstromende bluswater en het horen van het gekabbel van de stationair draaiende dieselmotor.

Een nogal gemiddelde man van nog net-aan middelbare leeftijd was hij- wat klein van stuk misschien, hoewel groter dan hij nu probeerde te zijn: donkergrijs colbert, niet-bijpassende broek, scheefgeknoopt overhemd, en kamersloffen aan zijn voeten. In het bevolkingsregister stond hij ingeschreven als Johannes Gerardus Welmoedt, maar hij stelde zichzelf altijd voor als Daas, en zo kenden mensen hem ook. "Maar niet de mensen hier, in vredesnaam niet de mensen hier", probeerde hij zich onzichtbaar te denken.

Liefst wilde hij weg, ver weg, maar hij kon alleen maar staan, en zelfs dat nauwelijks. Alleen maar daar staan: als een pudding, een pudding met de klonten maizena er nog in. Of misschien als een hond die net z'n eigen mand had ondergepist nadat z'n baas hem alweer niet had uitgelaten- of nee... Daas stond erbij als een flats duivenstront die net-aan een schouder had gemist.
Reactie insturen
Graag eerst...

Inloggen of Registreren

De gedichten die ingezonden zijn op de website van de lettertempel en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de lettertempel blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door lettertempel zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.
2006-2019 © Bizway - BTW nr. NL821748014.B01 - KvK 28086287